MARS serija servo hidrauličnih mašina za brizganje

HAITIAN je jedan od pionira u razvoju i primeni servo pogona na mašinama za brizganje plastike.

Nakon višegodišnjeg istraživanja i testiranja, kao rezultat vlastitog razvoja na tržište je 2007. lansirana serija MARS, kod koje je prvi put primenjen inovativni servo agregat, koji uključuje istosmerni servo motor (Haitian Drive), zupčastu pumpu (Sumitomo Japan) i inverter (KEB Nemačka). Patentiran je novi tip pogona -  ’MARS TEHNOLOGIJA’.

HAITIAN-ova strateška odluka je bila da ovaj tip pogona bude uključen u standardnu opremu mašina serije MARS. Ova koncept pogona ostvaruje uštede od 20 do čak 80% u odnosu na konvencionalne mašine. 

Zahvaljujući pre svega novoj vrsti pogona, koji je omogućio velike uštede energije i druge prednosti, serija MARS je postala svetski bestseller sa preko 350.000 prodatih jedinica do sada,  što je čini verovatno najprodavanijom mašinom za brizganje u istoriji.

MARS TEHNOLOGIJA je uspešno primenjena i na druge serije HAITIAN-ovih mašina, kao što su serija JUPITER (mašine sa dve kalupne ploče) i IAPETUS (višekomponentne mašine).

Trenutno je aktuelna unapređena generacija - serija MARS V. U odnosu na prethodnu generaciju, MARS V donosi još veću uštedu energije zahvaljujući elektro pogonu doziranja i izolaciji cilindra u standardnoj opremi, kao i smart funkcije novog kontrolera bez dodatne doplate.