MARS serija servo hidrauličnih mašina za brizganje

HAITIAN je jedan od pionira u razvoju i primeni servo pogona na mašinama za brizganje plastike.

Nakon višegodišnjeg istraživanja i testiranja, kao rezultat vlastitog razvoja na tržište je 2007.god. lansirana serija MARS, kod koje je prvi put primenjen inovativni servo agregat, koji uključuje istosmerni servo motor (Haitian Drive), zupčastu pumpu (Sumitomo Japan) i inverter (KEB Nemačka). Patentiran je novi tip pogona -  ’MARS TEHNOLOGIJA’.

HAITIAN-ova strateška odluka je bila da ovaj tip pogona bude uključen u standardnu  opremu  mašina serije MARS.

Zahvaljujući pre svega novoj vrsti pogona, koji je omogućio velike uštede energije i druge prednosti, serija MARS je postala svetski bestseller sa preko 230.000 prodatih jedinica do sada,  što je čini verovatno najbolje prodavanom mašinom za brizganje u istoriji.

MARS TEHNOLOGIJA je uspešno primenjena i na druge serije HAITIAN-ovih mašina, kao što su serija JUPITER (mašine sa dve kalupne ploče) i IAPETUS (višekomponentne mašine).

Trenutno je aktuelna unapređena generacija - serija MARS III eco. 

U odnosu na prethodnu generaciju, MARS III eco donosi povećane brzine ubrizgavanja od 11-35%, poboljšano pozicioniranje otvaranja zatvaranja u granicama +/- 1 mm kod manjih i +/-2 mm kod većih tonaža, redizajniran sistem za zatvaranje sa još stabilnijim prenosom sile, kao i širi spektar dodatnih opcija i paketa opreme.