JUPITER serija


JUPITER serija energetski efikasnih mašina za brizganje sa dve kalupne ploče na tržištu se prvi put pojavila 2007.godine. Patentirana HAITIAN-ova ’MARS tehnologija’, servo pogon za uštedu energije, primenjena je i na ovoj seriji mašina.
S obzirom na specifičnosti proizvodnje za koju je JUPITER specijalizovan (proizvodi sa dužim vremenom hlađenja), uštede energije su izuzetne i idu i do 80%.

Pored uštede energije, JUPITER donosi i patentiran sistem zatvaranja i bravljenja kalupa kao i inovativni sistem vođenja kalupne ploče, koji omogućavaju ujednačen prenos sile i stabilan rad uz veću krutost sistema i impresivne performanse.

Zahvaljujući novom dizajnu, JUPITER zauzima čak 30% manje radnog prostora u odnosu na mašine sa tri kalupne ploče. JUPITER je idealno rešenje kod brizganja delova za autoindustriju, kontejnera, paleta, gajbi, gabaritne ambalaže i sličnih proizvoda.

Najveća HAITIAN brizgalica u Evropi i jedna od najvećih na svetu trenutno je JUPITER  od 8.800 tona isporučen krajem 2023. godine u Španiju.

U Srbiji je od 2017. u radu model od 4.000 tona sile zatvaranja, više informacija pročitajte na sledećem linku.

Od svog pojavljivanja dizajn JUPITER serije je više puta unapređivan, tako da je trenutno aktuelna peta generacija ovih mašina. Novi JUPITER V donosi dodatne uštede energije zahvaljujući elektro pogonu na doziranju i izolaciji cilindra za topljenje koju su standardna oprema za mašine do 1.200 tona, kao i smart funkcije novog kontrolera bez dodatne doplate.