JENIUS serija hibridnih mašina za brizganje

ZHAFIR JENIUS je serija hibridnih mašina koja kombinuje brzinu i preciznost električnog pogona VENUS i ZERES serija sa snagom i stabilnošću hidrauličkog sistema zatvaranja sa dve kalupne ploče JUPITER serije.

Zahvaljujući inovativnom modularnom dizajnu, omogućena je izuzetno efikasna kombinacija koja zadržava sve prednosti kako električnog, tako i hidrauličnog pogona.

Jedinica za ubrizgavanje serije JENIUS pogonjena je servo motorima i u poređenju sa hidraulično pogonjenim ubrizgavanjem odlikuje se izuzetnom preciznošću, većim brzinama ubrizgavanja i besprekornom ponovljivošću parametara.

Kompaktni dizajn jedinice za zatvaranje sa dve kalupne ploče omogućava veći prostor za prihvat kalupa, produžene hodove otvaranja, zatvaranja i kretanja izbacivača, uz uštedu radnog prostora i do 30% u poređenju sa hidrauličnim mašinama sa klasičnom sistemom zatvaranja. 

Patentiran hidraulični sistem za zatvaranje i bravljenje kalupa ostvaruje preciznu kontrolu zatvaranja i izuzetnu paralelnost kalupnih ploča, uz dva dodatna cilindra za brzo otvaranje/zavaranje.

Serija JENIUS poseduje posebno ojačanu konstrukciju i pažljivo balansirano opterećenje što omogućava i veću nosivost. Sve navedeno čini ovu seriju odličnim rešenjem za brizganje elemenata u okviru auto industrije i proizvodnje bele tehnike.