U Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Evropi

06 2017

Početkom juna 2017. je u Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Evropi - model JU40000II/8800 iz serije JUPITER II Plus.

JUPITER II serija energetski efikasnih brizgalica sa dve kalupne ploče odlikuje se posebno ojačanom konstrukcijom, pažljivo balansiranim opterećenjem i 50% većom nosivošću postolja, a za trećinu manjom dužinom u poređenju sa kompatibilnim mašinama sa tri kalupne ploče i sistemom makaza. Uz uštedu radnog prostora, JUPITER II nudi veći razmak između vođica, veći hod otvaranja i povećanu nosivost pokretne kalupne ploče.

U Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Evropi

Patentiran hidraulični sistem za zatvaranje kalupa sa kratkohodnim cilindrima ostvaruje visok pritisak zatvaranja, preciznu kontrolu visine i izuzetnu paralelnost kalupa, uz dva dodatna cilindra za brzo otvaranje/zavaranje. Robusni klizači za oslanjanje pokretne kalupne ploče omogućavaju rasterećenje vođica i bolje radne performanse. 

Digitalni pozicioneri za preciznu kontrolu položaja, mogućnosti profilisanja pritisaka i brzina u više zona i paralelne kretnje mašine maksimalno skraćuju ciklus uz povećanu preciznost i kontrolu procesa. Sveobuhvatna kontrola proizvodnje omogućena je i proporcionalnom kontrolom ubrizgavanja, držanja (naknadnog pritiska) i dekompresije. Upravljačka jedinica KEBA 2880 sa 15’’ touch screen ekranom omogućava jednostavno i fleksibilno upravljanje.

U Inđiji puštena u rad najveća HAITIAN brizgalica u Evropi

Patentiran sistem servo pogona JUPITER serije, koji dolazi u okviru standardne opreme, ostvaruje prosečnu potrošnju od 0,4 kWh el.energije po kg prerađene mase. U štede energije kreću se od 20% do čak 80% u poređenju sa konvencionalnim brizgalicama.

Model JU40000II/8800 pušten u rad u Inđiji je treća velika brizgalica sa silom zatvaranja iznad 1500 tona koju je Haitian isporučio istom kupcu u poslednje tri godine. Masa ubrizgavanja ovog modela je 51.459 g uz kapacitet ubrizgavanja od 2.838 g/s, silu zatvaranja od 4.000 t i instalisanu snagu od 690 kW. Mašina je opremljena tro-osnim servo robotom XTD-3000 ID Hilectro, takođe HAITIAN-ove proizvodnje. Masa ove mašine zajedno sa robotom iznosi oko 270 t, dok je dužina oko 20 m. Ova mašina je isporučena kupcu i puštena u rad u roku od samo šest meseci od potpisivanja ugovora.

Još slika i video sa puštanja u rad pogledajte OVDE