Tehnologija 3. generacije: Nova praktična rešenja

10 2019

Kompanija HAITIAN je na ovogodišnjem K Show-u u Dizeldorfu predstavila najnovije tehnologije treće generacije mašina za brizganje plastike iz svoje ponude:

• Nove tehnologije i unapređene performanse

• Nova modularnost u rangu hibridnih mašina za brizganje 

• Otvorena integracija sistema za veću fleksibilnost 

• Specijalna rešenja za primenu u zahtevnim uslovima proizvodnje 

Prateći dokazanu strategiju "Praktične tehnologije", treća generacija mašina za brizganje plastike  Haitian International-a kombinuje inovativna dostignuća u oblasti konstrukcije mašina i softverskih rešenja uz korisne i primenjive optimizacije, kako kod servo-hidrauličkih serija brenda HAITIAN, tako i kod električnih i hibridnih modela brenda ZHAFIR. Optimizovani pogoni, integracija i automatizacija proizvodnje povećavaju uštede, prostor za nova ulaganja i fleksibilnost u proizvodnji. 

Trend energetske održivosti, recikliranja i štednje resursa sve je dominantniji u modernoj industriji. U okviru savremene industrije prerade plastike, u preko 80% primena koriste se materijali sa visokim udelom reciklata ili sa visokom stopom recikliranja. Strategija uspeha kompanije Haitian International je da ponudi mašine za brizganje za upravo ove najčešće primene i da ih kontinuirano optimizuje u odnosu na standardne komponente. U isto vreme, intenzivno smo radili na tome da učinimo električne tehnologije što pristupačnijim, jer odgovorno mašinsko inženjerstvo nesumnjivo zahteva koncepte koji štede energiju. Zahvaljujući tome, električna rešenja pod brendom ZHAFIR sada su među tri najviše rangirana po prodaji u svetu.

Na sajmu K2019 izložena su 4 modela mašina za brizganje uživo u radu sa recikliranim materijalima ili 100% reciklabilnim materijalima.

 

Električne i hibridne tehnologije treće generacije brenda ZHAFIR još više su orijentisane ka kupcu, zahvaljujući optimizovanom dizajnu jedinica za zatvaranje i novom dizajnu jedinica za ubrizgavanje, posebno u rangu mašina veće tonaže.

Svetska premijera patenta: Nova električna jedinica za ubrizgavanje ZHAFIR

Naša glavna atrakcija na sajmu je novi, pionirski koncept potpuno električne jedinice za ubrizgavanje. Dostupan je u četiri verzije sa 1, 2 i 4 navojna vretena (patentirana i po atraktivnim cenama), sa značajno povećanim pritiskom ubrizgavanja. Nakon ekskluzivnog izlaganja na HAITIAN-ovom kućnom sajmu u Nemačkoj ove godine, na K2019 izložena je potpuno električna jedinica za ubrizgavanje sa oznakom 12800.

Dinamično rešenje za ambalažu: ZHAFIR ZERES -  F serija

Električni pogon sa integrisanom hidraulikom uz širok spektar primena: ZE2300F-830h na sajmu je proizvodio poklopac od PP-a u alatu sa 4 gnezda sa IML robotom brenda Sepro.

Električno rešenje za medicinu: ZHAFIR VENUS III serija

Potpuno električna i dinamična serija VENUS sa izuzetnom preciznošću i do 70% uštede energije. Model VE1200III na sajmu proizvodila je delove za medicinu od PP-a u saradnji sa nemačkim proizvođačem elemenata za čiste sobe Max Petek.

 

 

Kompaktno rešenje za velike automobilske delove: HAITIAN JUPITER III serija

Kompaktno rešenje sa dve ploče sa još više prostora za prihvat alata i otvorenim integracionim konceptom za inteligentnu kontrolu i digitalizaciju. Inovacije u dizajnu dovode do stabilnijih kretnji i kraćeg vremena suvog ciklusa. JU5500III-2230 proizvodio je LED svetlosnu traku napravljenu od PC-a, integrisanu u proizvodnu ćeliju sa 6-osnim robotom proizvođača ABB.

 

Ekonomično rešenje za proizvode široke potrošnje: HAITIAN MARS III serija

Serija MARS i dalje važi za najprodavaniju mašinu za brizganje na svetu. Servo-hidraulički bestseler predstavio se u trećoj generaciji sa novom pogonskom grupom, novim dizajnom i drugim poboljšanjima. Model MA1700III proizvodio je otvarače za boce izrađene od PP reciklata, zajedno sa HILECTRO robotom kompanije Haitian Drive Sistems.

Novi dizajn, nova generacija servo motora: proverena Haitian Mars serija