HAITIAN otvara fabriku u Srbiji na 350.000 m2 prostora

08 2022

Haitian International ulaže oko 100 miliona evra u izgradnju moderne fabrike u Rumi u Srbiji, šireći svoju proizvodnu i logističku mrežu u Evropi.
Godišnje će se proizvoditi do 2.500 mašina za brizganje na visoko efikasnim proizvodnim linijama kako bi se pokrila tržišta Evrope, Turske, Rusije, Afrike, Indije. 

Odlična pozicija grada Rume u odnosu na međunarodne luke i auto-puteve ka Evropi, razvijena infrastruktura, dostupnost visoko-kvalifikovane radne snage, kao i odlična podrška Razvojne agencije i lokalne administracije, bili su odlučujući faktori u donođenju odluke da baš ovde bude buduća velika proizvodna baza.
HAITIAN je početkom maja 2022. potpisao ugovor o kupovini zemlje u Industrijskoj zoni Rumska petlja ukupne površine oko 350.000 m2. Izgradnja u Rumi počeće već 2022. godine, a završetak je zakazan za početak 2025. godine. Na ovoj lokaciji proizvodiće se kompletan asortiman servo-hidrauličnih mašina za brizganje -  serije Mars i Jupiter sa silama zatvaranja od 600 do 33.000 kN. Pored toga, u planu je proizvodnja i mašina za livenje metala, robota i sistema za automatizaciju, kao i CNC obradnih centara.
Pored proizvodnje mašina i opreme, na ovoj lokaciji nalaziće se veliki tehnološko - servisni centar, kao i centar za obuke, čime će se intenzivirati tehnička podrška kupcima na teritoriji Evrope. Takođe, s obzirom na kompleksnost proizvodnog programa koji se planira, potreban je razvoj velike mreže lokalnih dobavljača, što će imati veoma pozitivne posledice na ceo region.

Celu vest pročitajte ovde 

Na slici možete videti budući izgled upravne zgrade na lokaciji u Rumi